Het is belangrijk dat een halsband, tuig of jas goed past bij je hond.  Bepaal voordat je een product bestelt de juiste maat door het goed op te meten. Zo doe je dat:

Halsband

Zo bepaal je de juiste maat:

Voor een halsband meet je de omtrek van de nek van je hond. Houdt er hierbij rekening mee dat de halsband comfortabel moet zitten. 

Gebruik een meetlint om de halsomvang van het dier op te meten. Meet de omtrek van de nek of het breedste gedeelte, dichtbij de schouders.

Een halsband moet comfortabel zitten. Plaats tijdens het opmeten van de halsomvang daarom 2 vingers tussen de nek en het meetlint om er zeker van te zijn dat de halsband die je aanschaft niet te klein zal zijn.


Tuig, halsomtrek

Zo bepaal je de juiste maat:

halsomvang hond

Een tuig of harnas hangt voor de veiligheid van het dier op een lagere positie in de hals dan een halsband. Plaats het meetlint daarom bovenaan het borstbeen en laat het langs de schouderbladen omhoog lopen om een goede pasvorm op te meten.

 

 

Tuig, borstomvang

Zo bepaal je de juiste maat:

 

Voor het opmeten van de omvang van de borstkas is het belangrijk dat je het breedste gedeelte opmeet, vlak achter de schouders.

Voor een optimale pasvorm moet je voldoende speling op het meetlint houden. Plaats tijdens het opmeten van de borstomvangomvang daarom 2 vingers tussen de borst en het meetlint om er zeker van te zijn dat het tuig of harnas dat je aanschaft niet te klein is.

Ruglengte

Zo bepaal je de juiste maat:


De ruglengte is de afstand van de nek tot de staartaanzet. Om dit gedeelte op te meten, hou je het begin van het meetlint in de nek en meet je tot het gedeelte waar de staart aan het lichaam vastzit.

© 2019 - 2023 Dierenpalet - stoere en functionele hondentuigen, -riemen, -halsbanden en meer! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel